Sorozatok

Continue

Korábbi sorozataink

Fapad

fapad-plakat-01Szemlő Róbert kétes hírű vállalkozó úgy érezte az állati fehérje feldolgozás már nem a legjobb biznisz Magyarországon. Gondolt hát egy nagyot, és elhatározta, hogy fapados légitársaságot alapít, ami nemcsak, hogy menő dolog, de féllegális bevételek tisztára mosására is alkalmas. Egy kábelcsatorna lehetőséget lát abban, hogy a vállalkozás létrehozását egy dokumentumsorozatban örökítse meg, annál is inkább, mivel riportere Szemlő egyik kebelbarátja.

A történet klasszikus recept szerint indul, Szemlő összeszedi csapatát. Pénzügyi vezetője, régi csendestársa Csalog Szilárd lesz. Csalog Szilárd valóban keveset beszél, de ha megszólal, a mondat még sokáig a levegőben marad. Szemlő beveszi csapatába a fékezhetetlen fantáziájú Imrét, akivel együtt űzték a fehérjézés mesterségét, és megteszi catering főnöknek. A géppark beszerzését és üzemeltetését idős sógorára, Miklósra bízza, aki a Szovjetunióban végzett repülőgépmérnökként, és aki épp ezért a szakzsargont kizárólag orosz nyelven ismeri. A marketing feladatokat egy volt Malév-os profira, a kisebbrendűségi komplexussal küzdő Fedor Barbarára bízza.

Szemlő természetesen semmiféle szakmai ismerettel nem rendelkezik a légitársaság üzemeltetés terén, és ez a hiányosság a csapaton is meglátszik. A válogatás nem feltétlenül szakmai alapokon folyik, Szemlő inkább hollywoodi repülős filmélményeire támaszkodik: A pilóta legyen jóképű, álljon jól rajta az egyenruha. Hogy az intelligenciája hagy némi kívánnivalót maga után, az más lapra tartozik. A stewardessek is legyenek csinosak, ha szakmai múltjuk nyomokban hasonlít egy légikísérőére (például: hogy utaztak már repülőn) máris átmennek a vizsgán. Róbert egyre grandiózusabb álmot lát maga előtt. Zsigereiben érzi, hogy ez a cég nemzetközi viszonylatban is megállja majd a helyét. Önmagát pedig már a Forbes címlapján látja pózolni, mégpedig két egymást követő szám borítóján is. Minden erejével azon van, hogy csapattá, sőt családdá kovácsolja alkalmazottait. Ha kell, ösztönzi, ha kell, fenyegeti, sőt zsarolja is őket. Az ellenőrzések alkalmával azonban együtt igyekeznek elrejteni a hozzá nem értés, az ügyeskedés és a kicsinyes emberi játszmák okozta hiányosságokat.

Az egymás idegeit roncsoló szerelőkkel, a két női váltópilótával és az akcióhősnek készülő biztonsági főnökkel kiegészült csapat végül csodával határos módon megkapja az engedélyt, így semmi sem tántoríthatja el őket attól, hogy meghódítsák mind a magyar, mind a nemzetközi légteret. Persze mint minden bonyolult rendszerben, adódnak problémák. A repülőgépekről hiányzik ez-az, ezért a két gép sosem képes egyszerre a levegőbe emelkedni. Zsonglőrködni kell az utángyártott, vagy épp nem a típusnak megfelelő alkatrészekkel. A kollegialitás minősége is percről percre változik. A kisstílű bosszúk, vagy a szerelmi szövődmények olykor egész Európa légterét rettegésben tartják. Az utasok pedig nem arról híresek, hogy messzemenőkig tolerálni tudnák a szedett-vedett legénység szakmaiatlanságát, erkölcstelenségét, vagy épp a catering főnök turistacsalogató ötleteit, mint például a Disznóvágás a fedélzeten elnevezésű emelt áras szolgáltatást.

A lazán kapcsolódó, szkeccsszerű epizódok egy összeférhetetlen, de küzdelemre termett csapat életét mutatják be az egyik legkényesebb üzleti területen a mocumentary stílus minden lehetőségét kihasználva. A mocumentary legfőbb sajátossága, hogy a filmbeli karakterek igyekeznek minél ideálisabb képet mutatni magukról, de mivel a forgatócsoport bármikor meglepheti őket, megismerjük a legéltetettebb titkaikat, és személyiségüknek azt a részét is, melyet a repülésbiztonsági protokoll nem engedne fel egyetlen repülőgép fedélzetére sem.

Az epizódok 26 percesek, egy szezon 24 részből áll. Az első szezonban az alapítástól ismerhetjük meg a légitársaság történetét egészen addig, amíg egy légügyi vizsgálatban fel nem merül a társaság bezáratása.

 

 

 

Hacktion

hacktion-is-on-sale-for-foreign-tvs-hacktion-30812418-1448-2048A sorozat egy olyan informatikai elit csoport tevékenységét mutatja be, amely egy állam által létrehozott és finanszírozott titkosszolgálati szervezet része: az „Infrastruktúra Védelmi Osztag”. Ez a professzionális szakemberekből összeállított csapat a digitális–informatikai támadókkal veszi fel a harcot, a legkülönbözőbb technikákat és legújabb technológiákat felhasználva.
Az I.V.O. feladata a hackerek megállítása vagy felhasználása saját céljukra, hogy az ország, valamint a gazdasági és közélet fontos szereplőit megvédje, az ellenük irányuló támadásokat elhárítsa, és elkövetőit elkapja. Az ország elleni támadások mellett folyamatosan megjelennek olyan hackelések is, amelyek mindennapi digitális eszközeinken keresztül minket is elérnek. Megmutatja, hogyan válhatunk mi is potenciális célponttá.
A sorozatot fiatal rendezők jegyzik, ezzel is biztosítva a témához szükséges frissességet és dinamizmust; első évadjában pedig ismert színészek jelenítik meg a karaktereket, például Oroszlán Szonja, Hujber Ferenc, Szente Vajk, Dunai Tamás, Lukács Andor és Bicskey Lukács.


maillots football boutique fussball trikots outlet billige fodboldtrøjer fótboltatreyjur maillot de foot venta camisetas de futbol baratas goedkope voetbalshirts maillot foot pas cher maglie di calcio online fotbalové dresy eshop fotbollströjor med tryck stroje piłkarskie maglie basket online nba drakter">nba drakter">nba drakter