Filmek

Continue

A Megafilm Kft. fennállása óta igyekszik a nagyközönség számára készíteni filmeket. Az elmúlt 19 évben több, nagysikerű közönségfilmet is gyártott.

 

Korábbi filmjeink

Coming out

Erik (Csányi 20131107coming-outSándor) az ország leghíresebb meleg személyisége, rádiós műsorvezető, aki büszkén vállalja másságát. A napi atrocitásokat könnyedén kezeli, nem zavarja a reggelente fejéhez vágott tojás a szerkesztőségnél, vagy a mogorva szomszéd, Pecsák úr (Mucsi Zoltán) ellenszenve sem, derűs jelleme pedig nem csak a műsorába telefonálóknak segít elfogadni önmagukat, hanem a körülötte élőknek is egyfajta példaképként szolgál. Erik lelkesen készül esküvőjére kedvesével, Balázzsal (Karalyos Gábor), ám egy balesetet követően váratlanul szokatlan változást észlel magán: látványosan vonzódni kezd elgázolójához, aki egyben kezelőorvosa (Tompos Kátya) is.
A kórházból kikerülve csak fokozódik zavarodottsága, amikor is kényszeresen utána fordul minden csinos nőnek.

 

 

A kőmajmok háza

covers_330264

Az ifjúsági regény 2012 tavaszán jelent meg a Pagony Kiadónál. 2013-ban elnyerte az YBBY „Év Gyerekkönyve” díját.

A könyv két tízéves gyerekről szól. A történet ugyanabban a házban, de két idősíkon, 1982-ben és harminc évvel később, a mában játszódik. A mai gyerek apa nélkül nő fel, és ez a hiány beteggé teszi. A nyári szünetben felbukkan egy furcsa kislány, aki elképesztő történeteket ad elő Kornélnak a ház lakóiról, és titokzatos múltjáról. Iza egész kis mágikus univerzumot költ, amiben mindennek és mindenkinek csodálatos tulajdonságai és képességei vannak. A fiú és a kislány közös nyomozásba kezd, aminek tétje, hogy megtalálják-e a gonosz Árnyékrablók (Peritonok) által elrabolt egykori Garabonciást, az apát.

Közben párhuzamosan látjuk a harminc évvel ezelőtti történetet, melynek főhőse, Gyuri, a mindig nyughatatlan, vásott kiskamasz folyamatosan olyan belső határátlépéseken megy át, melyek megelőlegezik a későbbi zaklatott, önpusztító felnőtt életét.

A könyv végére kiderül, hogy ez eltitkolt, vágyott apa az a harminc évvel ezelőtti gyerek (azaz Kornél apja: Gyuri). Apa és fiú végül találkozik.

 

Galamb papné

213154_800x600

A gáti református pap, Pap Énók házasodik. Eljegyezte a méltóságos kisasszonyt, malomszegi és zádori Zádor Icát. A húsvéti “papnéválasztó bálon” Énók harmincöt gáti lány közül választhatott volna magának feleséget, de ő a harminchatodikat, Icát, a pesti kisasszonyt kérte meg. Énók paraszti származású, tanulással küzdötte fel magát a vidéki értelmiségi középosztályba. Ica – egy tönkrement nemesi család sarja, – Budapestről érkezik a rangon aluli házasságba, de Énók hivatali emelkedése visszajuttathatja a család lecsúszása miatt elvesztett, magasabb társadalmi körökbe. Szerelemből házasodtak ugyan, de mindkettőjüket érdek és elvárás is vezérelte e döntésükben. Ica eleven, igazi nagyvilági nő, elégedetlen, unatkozik, visszavágyik a pesti életbe, társaságba. Különös szórakozásra talál: hol öleli, hol gyötri urát. Énók fülig szerelmes, mindent eltűr, cserébe boldogan fogadja a jutalmul kapott csókokat. Kettejük édes cívódása azonban csak addig tét nélküli, míg vissza nem tér a faluba a fiatal, szoknyavadász földbirtokos, Thorsa Ábris…

 

 

Pillangó

2t0b4537

Móricz Zsigmond Pillangó című regényét csupán néhány nap alatt írta meg, 1924-ben. A bajokon győzedelmeskedő és mindenható, hatalmas szerelem történetét az egyszerű emberek nyelvén beszéli el Móricz. Zsuzsika és Jóska szerelmét, a “villámló és fátyolosan lágy” érzelmeken át mutatja be a rendező, Vitézy László televíziós feldolgozása. A Hortobágy legendája (Komorló), az Égi madár után a harmadik filmet készítette Móricz Zsigmond írásai nyomán Vitézy László. Kiváló és ismert szereplőkkel (Reviczki Gábor, Cserhalmi György, Szirtes Ági), valamint két nagyszerű fiatal színésszel (Banovits Vivianne, Adorjáni Bálint) megható és máig érvényes sorsdrámát készítettek az alkotók. Indulatok, érzelmek, könny és humor, szegénység és gazdagság, játék és valóság.

 

 

Égi madár

4079_338453_1

Panni Komáromi nagygazda felesége és ezzel a falu első asszonya lesz. A házasság csak gazdagságot nyújt neki, az urát nem szereti, új családja lenézi, hajdani leánypajtásai közül még cselédet sem kap. Régi szerelme, Miska váratlanul hazatér a faluba, és felkeresi az asszonyt. Panni kimérten fogadja, s kölcsönös vádaskodások után kiutasítja. Férjének mindent elmond, Komáromi azonban férfiatlanul nem maga védi meg a feleségét, hanem másokkal dobatja ki a bálból Miskát, ezért az asszony örökre meggyűlöli. Amikor Panni újra találkozik Miskával, most már ő nem engedi, hogy a legény egyedül induljon vissza Pestre. Móricz Zsigmond művének újabb feldolgozása.

 

 

 

Zimmer Feri 2

zimmer_feri_2_poszter

A Fikász család ezúttal a kastélyszálló-bizniszben igyekszik maradandót alkotni. Hasonlóan a tizenkét évvel ezelőtti történethez, ezúttal is a szellemes fordulatoké lesz a főszerep. A Fikász család tagjai Ferenc, a felesége Vilma, a lányuk Rózsi, a vejük Pista és a strand-büfés Charlie visszatérnek, hogy ezúttal a korábban a Balaton-parti vendéglátásban megszerzett tapasztalataikat a modern kor követelményeihez igazodva a kastélyszálló-bizniszben kamatoztassák.
Charlie és Pista közösen találnak egy teljesen romos, elhagyatott kastélyt egy távoli kis faluban, amit pár ezer forintért meg is szereznek a helyi önkormányzattól. A sikeres üzletre épp áldomást isznak a kocsmában, ahol egy öregembertől megtudják, hogy a kastély el van átkozva, ezért akart tõőe megszabadulni a polgármester, de Charlie és Pista csak nevetnek az öregen. Kölcsönökből finanszírozva felújítják a kastélyt, amely tárt karokkal várja a vendégeket, akik a kezdetben nem igazán tolonganak. A család eszének Ferinek ekkor – ezúttal is – zseniális ötlete támad. El kell terjeszteni, hogy a Savolyai-kastélyszállóban szellem kísért, amely hírre majd csak úgy özönlenek a kíváncsi vendégek. Éjszakánként lepedőt húz a fejére és elkezdi riogatni a vendégeket. A trükk sikeresnek bizonyul, híre megy a kísértetnek és megindul a vendégek hada.

 

 

Kaméleon

kameleon1

Farkas  Gábor foglalkozását tekintve szélhámos. Magányos, csúnyácska nőket hálóz be,  szerelmet ígér, majd megcsapolja a bankszámlájukat. De egy nap, elege lesz a  piti ügyekből, igazi kihívásra vágyik. Így találkozik Hannával, a gazdag és  szép balerinával, aki egy sérülés után próbál visszatérni a színpadra. Gábornak  minden trükköt be kell vetnie, hogy a lány komolyan vegye, szerez magának  luxuslakást, sportautót, orvosi diplomát, sőt egy egész kórházat is, ha kell.  De a hazugságok bonyolult hálójába ő maga is belegabalyodik, és végül már azt  sem tudja biztosan, valóban csak a pénz-e a cél.

 

 

 

 

 

Immigrants – Jóska menni Amerika

immigrants-joska-menni-amerika-immigrants-l-a-dolce-vita

Több bevándoroló érkezik az Amerikai Egyesült Államokba, mint a világ összes többi országába.
Mi lehet ennek az oka?
Ilyen sokan szeretik a hot-dogot és a hamburgert? Vagy ilyen sokan szeretnének találkozni Snoop Dogg-al. Netán ilyen sokan akarják megcsöcsörészni Pamela Andersont? Talán.
Az igazi indok azonban nem más: Az amerikai bevándorlók mindegyike azt a bizonyos „amerikai álmot” szeretné átélni, amely szerint gazdag lesz, híres és sikeres.
Az Immigrants – Jóska menni Amerika! igazi világszenzáció! Az elsõ olyan magyar-amerikai film, amelyben szerepel, Christina Aguilrea, Eminem, Ozzy Osbourne, Madonna, Michael Jackson, Danny DeVito, Michael Douglas, Arnold Schwarzenegger, Samuel L. Jackson, Howard Stern és újra együtt látható a vásznon Brad Pitt és Jennifer Aniston.
Ha szeretnél többet megtudni a filmrõl, akkor október 30.-tól nézd meg a mozikban amint Jóska és Vlad lezúzza Amerikát!
Az Immigrants – Jóska menni Amerika! bemutatója világpremier! A hazai közönség az amerikai premiert megelõzve láthatja a filmet!

 

Majdnem szűz

1153115

Árva Boróka (Urbankovics Júlia) 18. születésnapját tölti, melyre otthonteremtési segélyként másfél millió forintot kap. Minden vágya, hogy szerelmével, Jánossal (Hujber Ferenc) végre „emberhez méltón” egy fényes szállodában ünnepeljen, amihez persze ezt a pénzt szándékozik felhasználni. A paradicsomi állapot hamar véget ér, amikor a pénz elfogy. Ekkor János rábeszélésére, Boróka szobára megy a szintén a szállodában lakó, korosodó, gáláns úriemberrel (Lukács Sándor), aki a lány karjaiban rohamot kap.

Az Állami Gondozó Intézetet elhagyó fiatal árvának nincs hová mennie, szerelméhez költözik, aki mivel könnyû fizetés kiegészítésnek gondolja – még a kuncsaftokat is házhoz szállítva – áruba bocsátja a szeretetre éhezõ lányt. Egészen addig megy ez így, amíg Ronaldó (Kaszás Gergõ), a lányokat futtató strici, egy motort nem ajánl fel Borókáért cserébe. János elfogadja az ajánlatot.

Ronaldó magával viszi Borókát, és az erdõ szélén állítja ki a legjobb placcra, sok kuncsaftot remélve a „még majdnem szûztõl”. A lány sok borzalmat él át, míg végül betelik a pohár, és Ronaldó fenyegetése ellenére, adandó alkalommal meglép.

Egy lottózóba betérve találkozik elõször Móriccal (Tóth Attila), a kirakatrendezõvel, akit a sors csakhamar újra az útjába sodor, amikor éppen Ronaldó elõl menekül. Mivel Borókának újra nincs hová mennie, Móric az otthonába fogadja. Mindkettõjük sorsában változást hoz, amikor Móric az interneten rátalál egy tanfolyamra, ami éppen olyan „bohókás kis kurvák számára kínál Eu-s támogatással” marketing-menedzseri képzést, mint amilyen Boróka.

 

Zuhanórepülés

zuhanor

Tündérmese az ezredforduló Budapestjének egyik legkevésbé sem romantikus szegletéből. Urbánus legenda egy fiatal zsiványról, egy gyönyörű lányról, rengeteg pénzről és a legrohadtabb kalandról az életben…

Theo (Nagy Zsolt) kiszabadul a börtönből, ahol másfél évet húzott le könnyűdrog átadásért-birtoklásért. A kapuban fülében cseng még  cellatársa útravalója: ide nincs visszatérés, az kizárt. Új életet kell kezdeni.

Külföldre készül, munkát vállalni bármixerként egy hajón, de első útja egy bárba vezet, ahol semmi sem változott a bent töltött évek alatt.  Régi barátok, régi kliensek és régi nők. Melinda(Gryllus Dorka) is pont olyan, mint előtte: gyönyörű sztriptíztáncos, aki őszintén szereti Theo-t. Azonban feltűnik egy lány, egy szőke „angyal”, aki olyannyira más, mint az eddigiek, akiket ismert és szeretett. Theo megbabonázva keresi őt mindenütt. Iva (Baranyai Vera) a fiú számára legváratlanabb helyen bukkan fel: egy bűnöző házában. Igor nem pitiáner kis bűnöző, ő a Nagy EMBER (Törköly Levente) és Theo rádöbben: beleszeretett a Nagy Igor mindenkitől féltett és óvott húgába. Márpedig Igor három dologban nem ismer tréfát: lopás, köpés és a húga.

Theo élete egyre jobban kezd hasonlítani ahhoz a másfél évvel ezelőttihez, amit el akart felejteni. Annyira, hogy végül elfogadja a visszautasíthatatlan ajánlatot: egy arab-ukrán-magyar drogüzlet lebonyolítását. Soha ekkora pénzt még nem ígértek, soha ennyire nem volt még közel a végső lelépéshez.

A drogvilág azonban ugyanúgy kiszámíthatatlan, mint a börtön előtti időben: hazudnak, köpnek, s persze semmi bizalom. Előkerülnek az autók, a fegyverek és a rendőrök. És beindul a gépezet.

Idegölő

idegolo-2006-online_1

A bérgyilkosokat nem nagyon szereti senki. Nem csoda, hisz válogatás nélkül ölnek és piszkosul jól is keresnek vele. Ám eszünkbe jut-e néha, hogy a bérgyilkosoknak magánéletük is van? És gondolunk-e néha arra, hogy a bérgyilkosoknak fogsoruk is van, sőt rossz foguk is, amely éppúgy megfájdulhat, mint bármely tisztességes emberé? Pontosan ez történik Keszeggel is, Közép-Európa legprofibb bérgyilkosával. Bizonyos okoknál fogva a legtöbb emberben felmerült már a gondolat, hogy megöli a fogorvosát. Nincs ezzel másként Keszeg sem, annál is inkább, mert a gyökérkezelés alatt rádöbben, hogy Jorgos nem más, mint az a célszemély, akit el kell takarítania az útból.

 

 

 

 

Tibor vagyok, de hódítani akarok

tibor-vagyokhoditani-akarok-2006-online_1

Ez a film a szexről, a szerelemről és a fiatalságról szól. Mi történik akkor, ha egy gimnazista fiú találkozik álmai asszonyával? A nő egy kicsit idősebb, egy kicsit férjezett, egy kicsit félrelép, de sebaj – senki sem tökéletes. A lényeg, hogy ott van, látható, tapintható, sőt néha úgy tűnik kapható is, úgyhogy meg kell szerezni, mindenáron. Csakhogy ez nem is olyan egyszerű. Nagy tervek, és még nagyobb lebőgések váltogatják egymást. Közben feltűnik egy féltékeny férj, egy idegesítő szerető, egy atyáskodó gondnok, egy félénk vízibicikli-kölcsönzős, és egy lány, aki talán sokkal több figyelmet érdemelne, mint az álomnő. És hogy mi a fontosabb, a szex, vagy a szerelem, vagy meddig szabad elmenni, hogy beteljesítsünk egy álmot, és hogyan kell használni egy foszforeszkáló óvszert? – Ilyen a kérdésekre keresi a választ a film.

 

 

 

 

A herceg haladéka

a-herceg-haladeka

Történetünk főhőse Gáll Alida, közel negyven éves fotó és divatmodell. Sikeres életút közepén tart. Elvált, tartós kapcsolata és gyereke nincs. A film elején egy országos TV hálózat “Talk Show”-jában ismerjük meg, ahol kiderül róla, hogy egocentrikus és karrierista alkat…bár kétségtelenül népszerű mint modell. Másnap délelőtt különös dolog történik vele… Egy gyér forgalmú aluljáróban halad, amikor egy tolvaj kirántja a kezéből a táskáját és el akar futni vele, a nő nem hagyja. Dulakodni kezd a fiatal bűnözővel, aki előránt egy pisztolyt. A pisztoly elsül, majd megáll Alida szíve előtt néhány centivel És ekkor megáll az idő… Alida egy hatalmas, sötét csarnokban találja magát, ahol mindenütt halottak fekszenek. Minden meghalt emberi lény ide kerül, hogy itt várja ki végső tárgyalását és ítéletét.

Asztarot, a pokol hercege jelenik meg, ő a “Várakozók Csarnokának” őrzője. Alida tetszik neki, ezért felajánlja, hogy egy percre visszakaphatja az életét.

Alida a saját hálószobájában ébred. Az órán 10:35. Először azt hiszi álmodta az egészet…de amikor elindul otthonról, döbbenten tapasztalja, hogy egyetlen perc ismétlődik: a 10:35.Kétségbeesve járkál a városban.

Ekkor vesz észre egy férfit, aki nincs a körbejáró percbe szorítva. Ő Thor, az öröklétre ítélt, bukott angyal. Kiderül, hogy jól ismeri a herceget, és az aljas játékát. Valamit elárul Alidának: van esélye, hogy életben maradjon, ha talál valakit, aki átvállalja a halálát. A nő elhatározza, hogy megpróbálja a lehetetlent?

 

Csak szex és más semmi

0110szex1th

 

Dóra (Schell Judit), a csinos dramaturg egy nap rádöbben, hogy vőlegényének felesége van. Legjobb barátnője, a szintén állandó szerelmi problémákkal küzdő Zsófi (Dobó Kata) tanácsára hirdetést ad fel. És innentől kezdve nincs megállás! Feltűnik egy sármos színész Tamás személyében (Csányi Sándor), egy sikeres zeneszerző (Seress Zoltán), egy kifőzdés török fiú (Czapkó Antal), és máris összegabalyodott minden. De aztán, ahogy az már csak lenni szokott, bekopog az ajtón a szerelem.

 

 

 

 

 

 

Csudafilm

csudafilm-2

Egyszer volt, hol nem volt egy ember, bizonyos Nikos a Baross téri aluljáró egy zugában.

Itt talál rá két görög hagyatéki ügyvéd öltönyös-táskásan, és velük együtt a csoda. Vagyis valami Nikos-i szemmel elképzelhetetlen örökség: igazi luxus szálloda egy félszigetnyi területen; egy görög rokon végrendelkezésének köszönhetően. Először nem is érti, aztán meg ugyan érti, de nem hiszi. Megijed tőle, majd elmúlik félelme, csak mégse akarja elhinni.

Repülőre ül hát, hogy Krétán átvegye örökségét, a Capsis szállodát. És persze azért is, hogy mindig azt csinálja, amit neki nem kellene csinálni: fűnyírók közt aludni, hajszál híján felgyújtani a nagy múltú szállodát, reflexszerűen üres üvegeket szedegetni a tengerparton. Olyan mohón tömni magába a leszedett tányérok maradékát, mint rég a pizzeriák hátsó ajtóinál mínusz 20 fokban. Hiába, olyan szabad ember ma is, mint volt hajdanán. “Legfeljebb felébredek…” – gondolja magában.

És hogy mi szakad a nyakába? Lássuk csak: egy magyarul furán-viccesen beszélő görög ügyvéd; egy katonás igazgatónő, kinek érző szívét kemény páncél borítja; egy charter-nyi fékezhetetlen jókedvű hajléktalan Budapestről, hogy a fél évszázados szálloda se maradjon a régi; egy fiatal zongorista; pénzéhes nagynéni és volt feleség; egész népes, örökségvadász rokonság határon innen és túl, a kapzsiságról szóló mesék minden jellemzőjével.

És hogy mi lesz ezután? Nikos térül-fordul, hófehér ing rajta és vasalt nadrág. De nem az örökség a csoda, mely őt kézen fogta, hanem hogy tud ismét szeretni… ahogy a mesékben: “Boldogan éltek, míg meg nem haltak”.

 

Apám beájulna

apam-beajulna-2003-online_1

A történet főszereplője két tizenhét-tizennyolc éves lány. Egy nagyon szép és egy nagyon nagyszájú. Helyszínek: Budapest, Balaton, Kréta, Barcelona, Róma. Bárhova vetődnek is, legfontosabb, hogy nyár van, tanítási szünet, meleg. És a szülők nincsenek látótávolságban.

Szarkát, a pici de nagyszájú lányt a nyári szünet elején kirúgják a pizzériából, ahol azért dolgozott, hogy a szünet utolsó hónapjában elutazhasson külföldre. Új munkahely után kellene néznie. Rövid harc után a szülei leengedik a Balatonra, ahol szerencsésen elhelyezkedik egy bárban, mint pincér. Dolgozna is szívesen, ha nem találkozna Barbival, aki nevének megfelelően leginkább egy élő Barbie babára emlékeztet. Szarkát bosszantja, hogy Barbi minden pasit könnyedén elhalászik előle, hogy a fiúk és a férfiak minden lépését egyaránt nagy vágyakozással figyelik. Őt meg alig. Attól a naptól, hogy a strandon Barbiról kiderül, legalább olyan jól röplabdázik mint Szarka, viszonyuk a tisztelettel vegyes utálatig mélyül.

 

 

 

 

Hamvadó cigarettavég

a3930a

Karády Katalin mítosza a negyvenes évek első felében keletkezett. Első nagy sikere, a “Halálos tavasz” után öt év alatt húsz film és számos lemez készült vele, s a magyar film noir legnagyobb női sztárja lett. “Karády egyszerre titokzatos Dietrich, direkten erotikus, közönséges Jane Russel és királynői Greta Garbo.” Bacsó filmjében azonban háttérbe kerül Karády, mint filmsztár, s előtérbe mint magánember.
A történetnek három hőse van: Zsüti, a csóró kis dalszövegíró – egykor ígéretes alanyi költő, a Díva, a körülrajongott énekes-színésznő és a Tábornok, a mindenható kémfőnök, a Díva szerelme, aki egyre inkább rádöbben a II. világháború kilátástalanságára, és megpróbál tenni is valamit, hogy az ország kikerüljön ebből a tragikus csapdából. Három világ hangulata keveredik a filmben: a ’40-es évek Budapestjének látszólag gondtalanul villódzó, piti szálhámosokkal teli, “békebeli” éjszakai élete; Zsüti világa egy amolyan rejtőjenői piti szélhámosokkal, furcsa alakokkal teli kávéházi alvilág, valamint a keleti front, a Don kanyar fagyos szörnyűsége. A három ember története egy különös tragikomédia az egymást keresztező, egymásba kapaszkodó emberi sorsokról és a sorsok forgandóságáról.

 

 

 

 

Vakvagányok

a3931a

Egy nap Ede és Zaki, a két sikertelen rockzenész elcsíp egy pályázatot – egy zenés darabot kell írniuk vakoknak, a Vakok Intézete jubileumára. Mivel más jelentkező nem akad, megkapják a megbízást. Két éjszaka összedobják a musicalt. De legnagyobb csalódásukra csak akkor kapják meg az ígért összeget, ha be is tanítják a vak gyerekeknek. Így hát kénytelenek elmerülni a vakok világában. Ahogy a film nézői is.
Miközben Zaki egy stúdióban a musicalen dolgozik, Ede elkezd próbálni a vak fiatalokkal. A színjátszó csoportban különös versengés veszi kezdetét a vak lányok között.

Egytől-egyig beleszeretnek Edébe, sőt a szőke Edit elhatározza, hogy minden áron a közelébe férkőzik. De a rockzenész rendezőként csődöt mond. Fogalma sincs, hogy kell bánni velük, úgyhogy hamar feladja. Az igazgatónője javaslatára azonban megkeresi Imolát, egy vak kisfiú balett-táncos mamáját, s a fele gázsiját felajánlja neki a segítségéért. A nő egyedül él, szüksége van a pénzre. Imola eleinte viszolyog a vakoktól, a saját hatéves vak kisfiát sem szereti. Ede mindjárt a próbák elején lelép, Imola egyedül marad a vak fiatalokkal. És a velük való munkában, lassan leküzdi irtózatát a saját kisfiától.

Ez a film vakoknak készült – és mint ilyen az első a mozgókép történetében. Sajátos narráció segíti a vakokat a történet követésében, amely a látó nézőknek is izgalmas felfedezést nyújt a kép újraértelmezésében.

 

 

6:3 Avagy játszd újra Tutti

Az évszázad méposterrkőzése: az angol-magyar 1953. november 25-én délután negyed négykor kezdődött. Hónapok óra erre várt az ország. Mindenhol a készülékek köré gyülekeztek az emberek, ott is kitettek rádiót, ahol egyébként nem volt szokás az ilyesmi. Hiszen az Aranycsapat lépett pályára, az otthonukban addig veretlen angolok ellen.
Bakáts
tér. A kezdőrúgás előtt megjelenik egy férfi, senki sem ismeri, nem tudni honnan jött, de elrontja a szurkolás örömét, mert előre bemondja a gólokat. Minden gólja tutti, magát is így nevezi az egyén: Tutti. Helén, a kitelepítésből éppen visszatért és utcaseprői munkakört betöltő hölgy veszi pártfogásába a különös urat. Helén és Tutti együtt végigszáguldják az angol-magyar mérkőzés Szepesi-féle közvetítésének másfél óráját: italboltból borbélyüzletbe, korabeli húsboltból a Gellért-fürdőbe, egy Kossuth-díjas író budai lakásából át egy presszóba. Mivel az államvédelem is felfigyelt a fickóra, menekülniük kell. Miközben ők hárman, Helén volt vőlegényével, a presszózenész Halmival bujkálnak a rendőrség elől, zajlik az évszázad mérkőzése.
De honnan tudja a gólokat? És mi lesz vele? És mi lesz velünk? Lehet, hogy nem csak a mérkőzés eredményét ismeri?!

 

 

 

Ámbár tanár úr

a3925a

Ámbár tanár úr, becsületes nevén ifjabb Baradlay Rómeó, édesapjával, idősebb Baradlay Rómeó nyugalmazott, de még hiperaktív zenetanárral és egy kakaduval él. Bűvésznek készült, de matematika-fizika szakos tanár lett. Ami a nézeteit illeti, legalább száz év lemaradásban van, de gyorsabban számol, mint a legkorszerűbb számítógépek. Szereti alaposan körüljárni a dolgokat, de ettől néha kissé körülményesnek tűnik, ezért is hívják Ámbárnak. A Bajza Gimnáziumban nem bíznak rá osztályt, ő a tartalék tanerő, akit mindig be lehet küldeni egy-egy lyukasórára. Egy látszólag átlagos nap azonban döntő változást hoz Ámbár tanár úr életében: a 4/c németóráján kell helyettesítenie. Hamarosan megindul a lavina: Ámbár tanár úr beleszeret az osztály csodaszép sportcsillagába, Tímeába (Dobó Kata) osztályfőnöki kinevezést kap, félreértések áldozata lesz, osztálykirándulást vezet, vívóleckéket vesz és… és még hosszan sorolhatnánk a “happy end”-ig vezető megpróbáltatásokat.

 

 

 

 

 

Zimmer Feri

1

Történetünk helyszíne egy balatoni üdülő, amelyet Fikász Ferenc (Revicky Gábor) ötven éves vállalkozó, hatalmas adósságot a nyakába véve kibérel egy házat.
Terve a következő: őszre kifizeti az adósságát, és tetemes hasznot bezsebelve, a családja és személyes boldogulásának alapjait lerakja. Természetesnek veszi, hogy ezen cél eléréséhez minden eszközt alkalmaznia kell. Méregdrágán kiadni a szobákat, vizezni a sört, romlott húsból főzni ebédet, földet keverni a kávéhoz stb. És mindezt szigorúan számla nélkül.

Vagyis az a típus, aki számára a piacgazdaság: erkölcsi fék nélkül gázolni a pénz irányába…

Kizárólag a családjában bízik, bár bennük sem mindig. A felesége, lánya, veje és a feketepiacon megszerzett néger konyhalány alkotja a „kifosztókombinát” legénységét…akikhez a film elején egy tizenkét éves rokon-gyerek is csapódik. Õ Peti…, akit elvált anyja a nyárra rábíz nõvérére, Fikásznéra, s akit mintegy magától értetõdõen, beállítanak a haszontermelõ láncba.
Peti a filmünk hõse. Az õ szemén keresztül látjuk ezt a groteszk, a bevétel hajszolásába szó szerint belehülyülõ világot. A maga “tiszta” bár gyanakvásokkal teli szemszögébõl kísérjük végig Fikász Ferenc küzdelmét és szükségszerû bukását ebben a  kilátástalan küzdelemben.

Nehezen indul a turnus… Ferencéknek sikerül néhány német családot becserkészniük az üdülõbe…Azonban néhány nap elteltével, szörnyû reggelik és ehetetlen ebédek után a németek fizetés nélkül lelépnek. Ferencet kis híján mentõk viszik el, annyira belerokkan idegileg a veszteségbe.

A következõ napok ismét reménnyel kecsegtetnek, mert újabb vendégek érkeznek…Lassan derül csak ki, hogy egy húszmilliót sikkasztott szélhámos és az õt követõ alvilágból áll a turnus. A különbözõ bandák a pénz után kutatnak az üdülõ szobáiban, egymást megelõzve…kergetve, de a pénzt nem találva.

Egy civil nyomozó is megjelenik…Nemsokára egy lövöldözésbe torkolló csetepaté után letartóztatják a társaságot…Ismét nem fizet senki! És úgy néz ki, Ferenc idegei felmondják a szolgálatot…Mentő jön érte és idegszanatóriumba kerül…A felesége, Vilma kénytelen átvenni az üdülő irányítását. Az asszony ösztöneire hallgatva kidobálja a romlott húsokat, ehető ételeket kezd főzni, az ismét betérő vendégeket vendégként kezeli…és megtelnek a szobák. Az ősz felé a szanatóriumból visszaérkező Ferenc csodálkozva látja, hogy az üdülőben minden szoba foglalt, minden működik, kis haszon is mutatkozik…, és semmit sem ért.


maillots football boutique fussball trikots outlet billige fodboldtrøjer fótboltatreyjur maillot de foot venta camisetas de futbol baratas goedkope voetbalshirts maillot foot pas cher maglie di calcio online fotbalové dresy eshop fotbollströjor med tryck stroje piłkarskie maglie basket online nba drakter">nba drakter">nba drakter