Continue
Csányi Sándor, Schell Judit

Csak színház és más semmi 1. évad

A sorozat a színház világába kalauzolja el a nézőket. Három szatirikus hangvételű történetszál bonyolódik párhuzamosan, amelyek alkalmanként összefonódnak. A történet kereteit egy színházi bemutató adja, az olvasópróbától a premierig. A szereplők az előadásban dolgozó színészek, illetve színházi szakemberek.

A TÖRTÉNET SZÁLAI:

A SZÍNÉSZNŐ

BÁTHORY ALINDA (40) az ország egyik legismertebb színésznője. Közeledik a negyvenhez és ezt nehezen viseli. Még mindig ő az ügyeletes díva, de legnagyobb bosszúságára már ott van a fiatal generáció. Ráadásul a férje FAZAKAS BARNABÁS (40) rendező nemrég elhagyta egy fiatal színésznőért. Alinda összeomlik, de a nyilvánosság előtt tartja magát, nem bírná elviselni, hogy szánakozzanak rajta. Mindenhol azt nyilatkozza, hogy mennyire boldog, sőt még azt is pletykát is útjára indítja, hogy valójában ő hagyta el a férjét.

Barnabás az Édes kis semmiség című darabot kezd próbálni a színházban, főszerepben új kedvesével TATAI LILIVEL (23). A Lili anyját játszó színésznő azonban filmszerepet kapott, így kiszáll a darabból. Alinda felajánlja, hogy beugrik, és Barnabás hiába tiltakozik, a színház igazgatója IVÁNSZKY DÉNES (50) kapva kap a lehetőségen és szerződteti Alindát. Alinda tüneményesen kedves Lilihez és Barnához, de valójában az a célja, hogy visszaszerezze a férjét. Lili tehetséges de naiv lány, feltétlenül megbízik Alidában, aki izgalmas játékot kezd. Úgy lehetetleníti el szép lassan Lilit, hogy közben ő a legnagyobb védelmezője.  Barnabás persze ismeri a feleségét, tudja, mire megy ki a játék, de mindenki azt hiszi, azért rágalmazza Alindát, mert még mindig fáj neki, hogy az asszony elhagyta.

Alinda egyik legnagyobb szövetségese a legjobb barátnője LAJTAI PETRA (35) aki az igazgató felesége, és egyben a színdarab írója. Petra szépen lassan úgy alakítja a darabot, hogy a főszerep mégiscsak Alindáé legyen, és egyre nehezebb helyzetbe hozzák Lilit.  Alinda másik szövetségese PALOTÁS NÓRA (23) a fiatal öltöztetőnő, akivel végre tud őszintén beszélni Barnabás iráni érzéseiről.

Alinda tervében fontos szerephez jut TÓSZEGI KITTY (25) aki beugró szereplőként arra vár, hogy valamelyik női szerep megüresedjen. Legjobban természetesen Lili szerepére fáj a foga, így nagyszerű eszköz lesz Alinda kezében, amíg nem önállósítja magát, és túl messzire nem megy. Alindában ekkor felmerül, hogy nincs joga tönkretenni Lili és Barnabás kapcsolatát, és talán neki is nyitnia kellene mások felé. Meglepetésére a fiatal öltöztetőnője váratlanul megcsókolja. Alinda ugyan kicsit belemegy a játékba, de gyorsan rádöbben, hogy ez nem az ő világa. Ám ekkor kiderül, hogy valaki lefényképezte a csókolózó Alindát, és Nórát (akiről, mivel háttal áll, mindenki azt hiszi, hogy férfi). A bulvársajtó azonnal találgatni kezdi, ki lehet Alinda új szerelme.

Alinda menekülne a kínos helyzetből, ám ekkor Barnabás hirtelen féltékeny lesz, ami reményt ébreszt a nőben. Fenn kell tartania a látszatot, hogy van valakije, amíg Barnabás rá nem döbben, hogy mit is veszíthet.

Az előadásban fontos szerepe van még az ifjú színész MÓKUS PETINEK (25) aki korábban Lili fiúja volt, de mivel Peti kevéssé tud ellenállni a lányoknak, Lili elhagyta. Peti örül, hogy szerepet kapott Barnától, de egyre nehezebben tolerálja Lili és Barna kapcsolatát.

AZ ÍRÓNŐ

IVÁNSZKY PETRA (35) az igazgató felesége, színműíró, dramaturg, aki öt éve írt utoljára sikeres darabot. Azóta mindenki azt várja tőle, hogy egy újabb alkotással megismételje a sikert, Petra azonban alkotói válságban van.

A férje pályázott és nyert egy színdarabtervével, és Petrának hamarosan le kellene adnia a darabot, különben vissza kell fizetni a támogatást, de ötlete sincs, hogy miről írjon. A színházban összeismerkedik egy fiatal grafikussal KŐVÁRY DANIVAL (25) aki az egyik díszletelemen dolgozik. Dani régi rajongója Petrának, ő is írogatott régen darabokat. Petra vonzódni kezd a fiatal fiúhoz, és eljátszik a gondolattal, hogy akár a családját is elhagyná miatta. Lelkiismereti válságban van, mert nem akarja becsapni a férjét, akivel 15 éve házasok, és akivel irigylésre méltó a kapcsolata. Alinda fél, hogy a fiú csak kihasználja a barátnőjét és gyanúja beigazolódni is látszik, mikor Dani elküldi egy darabját Petrának. A darab azonban kifejezetten jó, és mikor Tibor megtalálja véletlenül a felesége íróasztalán azt hiszi, hogy ez az új darab ami a pályázatra íródott. Petra nem meri megmondani az igazat, így viszont nagyon kínos helyzetbe kerül Danival szemben.

Dani végül rájön Petra árulására, nem buktatja le, de elhagyja az asszonyt, aki rádöbben, hogy a fiú érzelmei valódiak voltak iránta.  Ez annál is inkább sokkoló, mert közben az is kiderül, hogy az ideális férj Tibor rendszeresen lefekszik a fiatal feltörekvő színésznőkkel.

Az ÖLTÖZTETŐNŐ

PALOTÁS NÓRA (22) kedves, kicsit fiús lány, aki jelmeztervező szeretne lenni, ezért elhelyezkedik öltöztetőnőnek a színháznál. Különösen örül ennek a barátja Várbíró Zsolt (35) aki félállásban egy bulvárlapnál dolgozik, és azt reméli, Nóra révén így hozzájuthat némi pletykához Alinda és Barnabás válásáról. Nóra vonakodik spicliskedni, de Zsolt addig könyörög, amíg végül belemegy. A terv működik, Alinda és Nóra hamar összebarátkoznak, és Nóra első kézből értesül a válás részleteiről. Zsolt elkezdi írogatni a cikkeit, amin persze a színházban mindenki kiakad, és Ivánszky nyomozni kezd a szivárogtató után.

Zsoltot komoly elismerésben részesítik a lapnál, és egyre többet akarnak az Alinda, Barna Lili háromszögből. Zsolt megszervezi azt is, hogy egy fotós megörökíthesse Alindát amint épp sír az öltözőjében, de közben Nóra számára egyre kényelmetlenebbé válik a kém szerep, mert rádöbben, hogy – számára is váratlanul – vonzódni kezd Alindához.

Elhatározza, hogy beszünteti a szivárogtatást, a fotóst is lemondja, de nem számít arra, hogy Zsolt közben odaküld egy fotóst a színésznő ablakához. Ez pont akkor történik, mikor Nóra váratlanul megcsókolja Alindát.  A fotós gépével valami történik, így be kell adnia a szervizbe, de elmondja Zsoltnak, hogy látta, ahogy egy ismeretlen férfi megcsókolta Alindát. Mivel a rövid hajú Nórát csak hátulról látta, azt hiszi, hogy férfi. Zsolt robbantja a bombát, és a szerkesztőségben, mindenki tudni akarja, ki Alinda új szerelme. A fotós végül elővarázsolja a képet a gépéből, és Zsolt csak ekkor döbben rá, hogy a képen Nóra látható. Nem tudja, mi tévő legyen, mivel az újságnál már várják a fotót, de közben retteg attól, hogy a barátnőjéről kiderül, hogy leszbikus, és elveszíti őt.

Nóra is összezavarodik a csóktól, és mikor Alida közli vele, hogy nem lehet folytatás, megkönnyebbül, de valahogy mégis szomorú. Azonban mikor Alinda rájön, hogy Barnabást bosszantja a fotó, úgy dönt, hogy egy kis kalandozás mégis belefér. Nóra rémülten érzi, hogy nem tud ellenállni Alindának, miközben pontosan tudja, hogy bármelyik pillanatban lebukhat.

Ivánszky nyomozása végül sikerrel jár, leleplezi Alinda előtt Nórát. Nóra mindent töredelmesen bevall. Alinda majdnem megbocsátana neki, de ekkor valaki a sajtóban leleplezi Nórát, és mindenki Alinda leszbikus viszonyáról csámcsog. Mindenki Nórát gyanúsítja egészen addig, míg Alinda rá nem jön, hogy ezúttal Ivánszky az áruló, akinek nagyon is kapóra jött egy kis botrány a színdarab körül.

 

Rendezte: Nagypál Orsi, Miklauzic Bence

Írta: Goda Krisztina és Divinyi Réka

Főszereplők: Csányi Sándor, Schell Judit, Szervét Tibor, Szávai Viktória, Lovas Rozi, Géczi Zoltán, Mikecz Estilla, Pálos Hanna, Fehér Tibor

 

 • Csányi Sándor, Schell Judit
 • Géczi Zoltán, Lovas Rozi
 • Szervét Tibor, Szávai Viktória, Fehér Tibor
 • Schell Judit, Csányi Sándor, Mikecz Estilla
 • 4
 • Pálos Hanna
 • Nagypál Orsi, Miklauzic Bence
 • Lovas Rozi, Schell Judit, Szávai Viktória
 • Fehér Tibor
 • Csányi Sándor
 • Schell Judit
 • Mikecz Estilla
 • Vecsei Miklós Hasi
 • Szávai Viktória
 • Szervét Tibor
 • Lovas Rozi
 • Géczi Zoltán
 • 2t0b9602
 • gmr_2286
 • image_00217
 • image_00356
 • img_9415b
 • img_9435b
 • 2t0b0645
 • 2t0b8706
 • img_9318b
 • 2t0b0968
 • image_00112
 • image_00388
 • img_0049b
 • img_0067b
 • img_1058b
 • 2t0b1681
 • 2t0b1998
 • img_9681b
 • 2t0b5046
 • 2t0b5239
 • 2t0b5499
 • image_00106
 • image_00353

Producer
Kálomista Gábor

Line Producer
Helmeczy Dorottya

Kreatív Producer
Goda Krisztina

Rendező
Nagypál Orsi
Miklauzic Bence

Vezető író
Divinyi Réka

Storyline és forgatókönyv
Divinyi Réka
Goda Krisztina

Vezető operatőr
Babos Tamás

Operatőr
Gibárti Viktor

Vágó
Mezei Áron
Duszka Péter Gábor

Art director
Klimo Péter

Zene
Balázs Ádám

Arculat, főcím
Kenczler Márton
Airplan Studio

Gyártásvezető
Balázs Gábor

Rendezőasszisztens I.
Gyovai Zoltán

Felvételvezető
Fekete Miklós
György Krisztina

Rendezőasszisztens
Egri Bálint
Németh Gáspár
Starsky Ede

Naplóvezető
Balogh Emese

Casting
Mandel Helga

Statisztaszervező
Novák Zoltán

Statiszta koordinátor
Pethő Dániel

Berendező
Matyák Fanni

Berendező asszisztens
Füzesi Gergő

Kellékes
Horváth György
Nagy Imre
Zoltán Csaba

Jelmeztervező
Zelenka Nóra

Öltöztetők
Madarász Márta
Bosnyák Timi
Péter Juli

Kivitelező építész
Dráviczki Márton
Bertók László

Építészügyelet
Tóth József

Kameraman
Maly Róbert
Szőnyi István

Fővilágosító
Pelikán Tibor

Bestboy
Molnár Tibor „Coki”

Világosítók
Benson Tamás
Buczkó József
Kerepesi Tamás
Novák Tibor
Recskó Roland

Vezető sminkes, és fodrász
Gerő Anna

Smink
Kriskó Ancsa
Daru Melinda
Farkass Flóra

Fodrász
Rácz Mihály

Hangmérnök
Madaras Attila

Mikrofonos
Gábor Bálint

Hangutómunka
Madaras Attila

Zene felvétel hangmérnök
Szabó Viktor
Róbert Balázs
Lahó Tibor

Zenekeverő hangmérnök
Róbert Balázs

Zenei rendező
Lustyik Ákos

Főcímzene ének
Szőke Nikoletta

Főcímzene mix
Csont István

Focus Puller
Gellén Sándor
Komora Gábor

Kameratechnikus
Blaha Tamás „Enci”

DIT,
Blaha Tamás „Enci”

Fotó
Bara Szilvia
Kocsis Bence
Penziás Nikolett

SFX
Pataki Zoltán

SFX ügyelet
Turgyán Gábor

Kaszkadőr szakértő
Kívés György

Kaszkadőr
Kasi Béla
Magyar Pálma
Paál János
Somogyi Zsolt
Béni Zoltán

Utómunka technikai koordinátor
Mezei Áron

VFX
Hermán Árpád

DI Colorist
Barta Szabolcs

Vágó asszisztens
Kővári Szabolcs
Ördög Zsófia

Sajtó
Chernel Erika

Online kommunikáció
Berkes Orsolya

Producer asszisztens
Molnár Brigitta

Pénzügyi vezető
Kiss Krisztina

Produkciós könyvelő
Lázárcsik Orsolya

Produkciós asszisztens
Alajtner Erika
Novák Alexandra
Turi Anett

Produkciós titkárnő
Szöllősi Krisztina

Műszaki vezető (Thália Színház)
Német Tibor

Munkavédelmi ügyelet
Czunyi Norman

Orvos koordinátor
Dr. Hertzka Péter

Biztosítás
Kovács Matild

Helyszínbiztosítás
Bolcsik Tamás

Gépjárművezető
Tagscherer Zoltán
Vecseri János „Dodo“

Büfé
Veres József

További munkatársak

Balog Mihály
Boros István
Iván Ferenc
Kreidli Kálmán
Kreidli Nándor
Lányi Márton
Márkus Ágnes
Monori Tamás
Nemes Mihály
Orbán Péter
Papp György

Gyártási összekötő
Mliner László

Kreatív Producer
Szokolai Brigitta

Produkciós vezető
Csiszár Jenő

Főszerkesztő
Nyitrai Kata

Támogatók:
Porsche Hungaria , Selective Professional ,Thália Színház

A Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zártkörű Részvénytársaság megrendelésére az MTVA megbízásából készítette a Megafilm Service Kft.
2015.

 • Nyitva mozilista

 • DVD

 • vegleges_plakat_memo

  MEMO

maillots football boutique fussball trikots outlet billige fodboldtrøjer fótboltatreyjur maillot de foot venta camisetas de futbol baratas goedkope voetbalshirts maillot foot pas cher maglie di calcio online fotbalové dresy eshop fotbollströjor med tryck stroje piłkarskie maglie basket online nba drakter">nba drakter">nba drakter